Volvo Cars start productie nieuwe C40 Recharge in Gent

De hatchbackversie van de XC40, was eerder de C40.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ben
Executive Member
Berichten: 40583
Lid geworden op: 09.09.2004 - 16:57
Locatie: Even ten noorden van de Paltz
Contacteer:

De productie van de nieuwe Volvo C40 Recharge is vandaag van start gegaan in de fabriek in het Belgische Gent. De C40 Recharge is het tweede volledig elektrische model van Volvo Cars en de nieuwste van een reeks elektrische modellen die de komende jaren op de markt komt.



De fabriek in Gent is een van de grootste van Volvo Cars en speelt een belangrijke rol in de transitie naar volledige elektrificatie. Volvo hanteert een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategieën in de auto-industrie en wil in 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s verkopen. Ook wil het in 2040 een klimaatneutraal bedrijf zijn.

De productiecapaciteit van de fabriek in Gent wordt aanzienlijk vergroot tot 135.000 eenheden per jaar. Volvo verwacht dat de volledig elektrische modellen in 2022 meer dan de helft van het productievolume in Gent voor hun rekening nemen. Behalve de C40 Recharge worden in Gent ook alle XC40 varianten geproduceerd, waaronder Volvo's eerste volledig elektrische Recharge uitvoeringen van de populaire, compacte SUV.

“De C40 Recharge vertegenwoordigt onze toekomst”, zegt Javier Varela, Senior Vice President Industrial Operations and Quality bij Volvo Cars. “Onze productieactiviteiten en nauwe samenwerking met leveranciers zijn essentieel om onze toekomstige ambities op het gebied van elektrificatie en klimaatneutraliteit te realiseren. De fabriek in Gent is klaar voor een volledig elektrische toekomst en vormt een belangrijk onderdeel van ons wereldwijde industriële netwerk.”

De C40 Recharge is het volgende proofpoint van Volvo’s ambitie voor een emissievrije toekomst. De komende jaren worden meerdere elektrische modellen op de markt geïntroduceerd. Het doel is dat die in 2025 al 50 procent van de wereldwijde verkoop voor hun rekening nemen, in de aanloop naar een volledig elektrisch modellengamma in 2030.

Tegelijkertijd markeert de C40 Recharge een nieuw hoogtepunt in de verkoopstrategie van Volvo. Het model is online – vanuit huis of in de dichtstbijzijnde Volvo showroom – te bestellen via volvocars.nl. Bij aanschaf is het handige Care Package altijd inbegrepen. Dit omvat onder meer onderhoud, garantie en pechhulp.

De nieuwe C40 Recharge is een echte crossover; de auto biedt alle voordelen van een SUV, maar dan met een lagere, slankere vormgeving. De achterzijde heeft een opvallend design dat perfect past bij de lagere daklijn, terwijl de voorzijde wordt gekenmerkt door het nieuwe gezicht van elektrische Volvo’s en de koplampen met ultramoderne pixeltechnologie. Inzittenden genieten van de hogere zitpositie waaraan veel Volvo-rijders de voorkeur geven. Het interieur is samen te stellen in een aantal verschillende kleuren en uitvoeringen. De C40 Recharge heeft tevens het eerste Volvo-interieur dat volledig vrij is van dierlijk leder.

Net als de volledig elektrische XC40 Recharge-modellen wordt de C40 Recharge geleverd met een van de beste infotainmentsystemen op de markt, gezamenlijk ontwikkeld met Google. Het is gebaseerd op het Android-besturingssysteem met ingebouwde Google-apps en -services, zoals Google Assistant, Google Maps en Google Play. Ongelimiteerde data zorgt voor superieure connectiviteit, terwijl de C40 Recharge ook software-updates ‘over the air’ ontvangt. Hiermee blijft de auto zich verbeteren nadat die de fabriek heeft verlaten.

De C40 Recharge wordt aangedreven door twee elektromotoren, waarvan een op de vooras en een op de achteras is gemonteerd. De motoren worden gevoed door een 78 kWh-batterij die bij een snellader in minder dan 40 minuten van 10 tot 80 procent is op te laden. De vastgestelde actieradius bedraagt 442 tot 444 kilometer (WLTP).

De Volvo C40 Recharge is als aantrekkelijke Intro Edition verkrijgbaar vanaf € 57.995 of vanaf € 799 per maand met het Care by Volvo abonnement. Het model is tot 5 februari 2022 exclusief te zien in de Volvo Studio in de Westfield Mall in Leidschendam.

Lees hier meer over de C40: https://www.volvocars.com/nl/v/cars/c40-electric
Productiestrat 20211007.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Volvohistorie: 244-245-440-850-V70-V70-S60-XC70-XC70-245-S70-V70
Gebruikersavatar
Philken
5th Gear member
Berichten: 1928
Lid geworden op: 10.05.2005 - 17:02
Locatie: Leeuwergem(B)

en vandaag eentje in het wild gespot op de Belgische wegen, met Zweedse nummerplaat, dus waarschijnlijk een testwagen



(kijken vanaf 0.40 ongeveer)
the bad parts of my brain seems to work fine, the fine parts of my brain seems to work bad

you've been beaten by a bRick
Plaats reactie

Terug naar “EC40”