Vragen tb T6 AWD

Plaats reactie
Jan-WillemK
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22.12.2019 - 14:56

Zoals net ook geschreven in het voorstel topic, ben ik langzaam op zoek naar een V70 2.5T of T6 AWD.

Van de 2.5T is wel bekend dat deze prima hoge kilometerstanden kan halen. Over de T6 is een stuk minder te vinden, deze zal waarschijnlijk ook een stuk minder verkocht zijn. Ik heb regelmatig in de XC60 T6 van een bekende gereden, een heerlijke motor is het sowieso! Er staan er meerdere te koop op het internet en gezien het budget zal het eventueel een T6 worden met zo'n 200-225K km op de teller. Wij rijden niet zoveel km per jaar, dus ik zal niet snel richting de 300k gaan met de auto.

Hebben jullie een idee wat mogelijk te verwachten problemen zijn met deze motor? Hoe lang gaat bijvoorbeeld de distributieketting mee, of zijn deze met goed onderhoud (regelmatige oliewissel) etc. echt onderhoudsvrij?

Ook nog een vraag over de Haldex AWD. Ik heb de Opel Insignia 4x4 ook altijd een mooie wagen gevonden. Echter, daar zijn zeer veel problemen met de Haldex pomp/koppeling/overbrenging, vaak al vanaf relatief lage kilometerstanden.
Uiteraard begrijp ik dat een auto die 2 ton gereden heeft, problemen kan geven. Maar ik lees veel minder over problemen met de Volvo AWD systemen...zijn deze echt zoveel beter of wordt er gewoon niet over deze problemen gesproken ;).

Veel 'standaard' problemen van de V70NN ben ik al tegen gekomen, zoals de lekkende voorruit, achterklepscharnieren en draagarmrubbers aan de achterzijde. Deze zullen bij een proefrit dan ook bekeken of nagevraagd worden.

Ik hoor graag of jullie tips en adviezen hebben!

Bedankt.
Zoekend naar de 1e Volvo 😊
Gebruikersavatar
Plein69
4th Gear member
Berichten: 541
Lid geworden op: 21.05.2011 - 15:40
Locatie: Voorschoten

Ik heb een V70 3.0T6 gehad.

Reed super en awd heb ik samen met de haldex geserviced door de olie te vervangen en het filter van de haldex.
De as had bij mij minimale speling.

Bij de motor is het van belang dat je echt 0W30 castrol gebruikt en voor de wissel nooit een cleaner in het blok gebruik.
De oliekanalen zijn enorm dun dus kunnen snel verstopt raken.
De automaat een keer van nieuwe olie voorzien kan zeker geen kwaad om de zoveel kilometer.

Bij de motor moet de multieriem om de 180.000 vervangen worden.
Is een klusje en kost je bij de dealer 400 euro.
Het vacuüm mechanisme rechtsvoor op het blok wil nog wel eens gaan lekken. had ik ook.
Geeft een hoop vette zooi. Maar bij de dealer een revisie setje te koop voor 55 euro.

Mijn ruit lekte ook had bij mijn T6 een nieuwe voorruit laten plaatsen voor 325 euro.
Nadeel was dat ik te laat was waardoor bij harde regen water naar binnenkwam aan de passagierszijde. En laat daar nou net de CEM zitten.
Bij mij kwamen daardoor een hoop kleine irritante elektrische rariteiten in de auto.

Kon uiteindelijk niet wennen aan de auto en ben terug gegaan naar een hele mooie V70 2.4 T5 uit 2005 van de eerste eigenaar.
2.4 T5 Rica getuned 300HP.
V70 3.0T6
Jan-WillemK
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22.12.2019 - 14:56

Hoi, bedankt voor je reactie.

Je zegt dat de olie 0W30 van Castrol moet zijn. Zijn andere merken echt van onvoldoende kwaliteit, of als ze aan bepaalde Volvo richtlijnen voldoen is dat ook goed? Bij mijn huidige auto (Opel) moet het bijvoorbeeld aan Dexos2 voldoen.
Zoekend naar de 1e Volvo 😊
Gebruikersavatar
sbv
6th Gear member
Berichten: 4278
Lid geworden op: 30.11.2004 - 20:47
Locatie: Nieuwerbrug a.d Rijn

andere merken kunnen wel, mits zelfde specificaties. 0w30 en ik dacht A5/B5

Hij '99 V70 2.5 20V AT en '00 V70R AWD
Zij '19 S60 T5, '99 S70R AT Saffron Pearl en '00 V70R AWD Laserblue
Gebruikersavatar
Edwin
5th Gear member
Berichten: 1859
Lid geworden op: 09.02.2005 - 08:16
Locatie: Gelderland

Wij hebben sinds vorig jaar oktober ook een T6 AWD. Gekocht met 197.000 op te teller. Staat nu op 215.000.
Gekocht met een jaar garantie en die heb ik (helaas) wel nodig gehad. Onder garantie is behoorlijk wat vervangen. Ook is de auto (lees: ik) een paar keer onnodig teruggeweest vanwege, ik noem het, incompetentie en ongeloof bij de dealer. Bijvoorbeeld dat de achterklep niet open bleef staan heb ik 2x aangegeven. Tot 2x deed ie 'het bij hun' natuurlijk wel gewoon... Tenslotte maar gefilmd met de mobiel en als 'bewijs' gemaild. Daarna pas vervangen. Met de portiersloten idem. Vond ik zwak van de dealer en zo waren er nog wat identieke gevallen.
Mijn advies is dan ook onderhandel/koop er sowieso 6 maanden en liefst 12 maanden garantie bij!

Wat is er vervangen tijdens garantie:
Deursloten rechts v+a
De CEM waar hierboven al over gesproken is, was bij mij 1 dag na aflevering helemaal gaar. De auto deed idd. heel raar en wazig en wilde niet meer op slot, kofferklep wilde wel open maar niet dicht, remlichten gingen van boven naar onder, etc. etc. Of er ooit een lekke voorruit is geweest weet ik niet, maar is wel de dag na aflevering (op zaterdag!) door de dealer verholpen. Vond ik netjes van ze.
De kofferklep hydraulische veren zijn vervangen.
Aircopomp is vervangen.
2 nivomat schokbrekers zijn vervangen (er was er 1 lek de andere wilde ook vervangen hebben, hoefde niet volgens dealer!?, dus die moest ik zelf betalen €600!! per stuk)
Een draagarm rubber linksvoor is vervangen.
De vacuümpomp lekte, dit is zeer slecht door de dealer gerepareerd. Ben er tot 4x(!) toe voor teruggeweest waarbij ik de 4e keer zelf met de oplossing moest komen. Na 3x 'repareren' lekte het nog steeds. Wat bleek? De dealer heeft het hierboven genoemde revisiesetje weliswaar gebruikt, maar hebben daarbij telkens NIET de aansluiting op de pomp vervangen, maar alleen de pakkingen. Ik ben er met een spiegeltje en lamp zelf achtergekomen dat de aansluiting lekte. Die zit vastgeklikt met van die nokjes in daarvoor bestemde openingen in de pomp zelf en 1 zo'n nokje was afgebroken en dat kon je alleen zien met een spiegeltje. Toch raar dat een dealer 2x alleen maar de pakkingen vervangt en daarna dan niet verder zoekt naar de oorzaak. En dat ze dus überhaupt dus niet gelijk ook altijd de aansluiting, die ook in het revisiesetje zit, vervangen.
Een xenonballast rechtsvoor is vervangen.

Daarnaast had ik bij aanschaf mee onderhandeld dat er 4 nieuwe schijven en blokken op kwamen, de multieriem en nog een riem zijn vervangen.
Verder heb ik zelf een powerflush van de bak laten doen bij GS en vorige maand bij Saris 4x4 de oliën in de haldex en achterdif laten vervangen.

Verder geen problemen..... ;-=).

Een heerlijk auto met een fantastisch motor. Er is inderdaad niet veel te vinden omdat ze in de EU niet veel verkocht zijn, maar ze staan bekend als zeer betrouwbaar in de USA. Ik vind hem ook fijner en soepeler rijden dan de 2.5T en T5. De T6 hangt echt ongelooflijk strak aan het gas en er is 0.0 turbogat meer. Nu is mijne wel getuned (trouwens ook laten doen bij aankoop met 40% korting) dus weet niet of het daar mee te maken heeft? De 2.5T in de C70 bijvoorbeeld reageert een stuk trager en moet je echt diep het gaspedaal intrappen en aansporen om toeren te maken, de T6 gaat bij wijze al als je alleen al denkt aan gasgeven! Altijd power genoeg om in te halen of een petje bij een stoplicht sprint te declasseren. Zelfs met volgepakte auto van de zomer in Duitsland met gemak 230 km/u achter een Audi S3 aan. Onverantwoord ik weet het, maar vrouw en dochters hadden ook schik, dus dan is het minder erg....

Succes met zoeken en er staan er inderdaad niet heel veel te koop, maar ze komen wel regelmatig voorbij. Ga dan vooral kijken, voelen, ruiken en rijden. Als ie goed is merk je dat gelijk aan het feit dat ie lekker rijdt, zonder drama over het asfalt vliegt en je ongemerkt een grote grijns op je gezicht krijgt.

Ik weet niet waar je woont, maar als je een keer in de mijne wilt rijden ben je welkom.

gr. Edwin.
V70 T6 Summum
C70 T5 Summum


Volvo 66 DL 1.1
Volvo 340 GL 1.7
Volvo 460 1.8 Luxury-line
Volvo 854 10V
Volvo 855 T-5
Volvo V40 2.0
Volvo V70 T5
Volvo V70 T6 Summum Polestar+
Volvo C70 T5 Summum Dynaudio + 2x woofer Crisp & LOUD!
nklaver
3rd Gear member
Berichten: 255
Lid geworden op: 14.05.2011 - 10:26
Locatie: Nieuwegein
Contacteer:

Ik heb nu zo'n 1.5 jaar een T6. Gekocht met 172.000km en nu op 215.000km. Na aanschaf de automaat laten spoelen omdat die soms vreemd doet met opschakelen. Spoelen heeft helaas niets geholpen.
Als je met heel weinig gas versneld dan twijfelt de automaat bij opschakelen. Je merkt dan dat ondanks een vaste stand van het gaspedaal, er ontkoppelt wordt, de toeren vallen heel langzaam 100/150 tpm terug en lopen dan weer op. Dat herhaalt zich dan nog 1 of twee keer dan merkt je dat er pas echt geschakeld wordt. Als je met iets meer gas versneld dan is er geen probleem. Met een warme motor komt het ook minder vaak voor. Ik gooi het op slijtage van de automaat of koppelomvormer en als het erger wordt dan maar naar een specialist.
Bij aanschaf de auto zelf aan vida gehangen en de storingen uitgelezen. Daaruit kwam dat de standkachel een storing gaf, deze is later onder garantie vervangen door een onruiil exemplaar. De DAB+ tuner deed het ook niet, deze is ook vervangen door een ruilexemplaar. Daarna langs geweest bij Dennis van Volvoservice in Elst voor het spoelen van de automaat. Die heeft mij gewezen op de rubbers van de achterwiel ophanging. Deze daarna bij de verkoper nog laten ververvangen. Was volgens de verkoper niet nodig maar als ik 200 euro zou bijbetalen wou deze ze wel vervangen.
Tot nu toe valt het qua kosten nog mee met de T6. De volgende beurt zal volgens de servicecalculator op volvocars.nl wel een dure worden. De 240.000km beurt is er een van ongeveer 1400 euro!
Dus ik zou zeggen: beter een T6 met 250k die aantoonbaar de correcte beurten heeft gehad dan een van 220k.

Wat mij opvalt is dat mijn huidige T6 bij een koude start wel veel meer rookt dan mijn vorige T4. Geen idee hoe dat komt. Je moet ook een beetje geluk hebben denk ik dan. Ik had de T4 nieuw gekocht, altijd netjes onderhouden en met 200k ingeruild op de T6. Van de nieuwe eigenaar nog een bericht gehad dat hij pech had met de auto en de auto soms enorm rookte en de dealer het niet opgelost kreeg. Helaas niet meer gehoord of het opgelost is nu.

Voor de betrouwbaarheid zou ik de T5 dus niet boven de T6 verkiezen. De T5 kan met een handbak, de T6 is altijd automaat. Voor het verbruik hoef je het ook niet te laten. T6 is niet veel dorstiger dan de T5. Ik gebruik ongeveer 11ltr per 100km en dat is inclusief 5000km met de caravan. T4 deed bij mij 9 ltr/100km.
Prestaties zijn hoogstaand. Zelfs met de caravan meestal als eerste weg bij het verkeerslicht. Genoeg golfjes met een 1.6 die dan hoopval naast je staan met er met wegrijden niet aan voorbij komen. Pas als ik van het gas af ga komen ze er voorbij. Haha, lachen als je dan bij het volgende verkeerslicht een vriendelijke groet/waardering van de andere bestuurder krijgt.

Ik zou zeggen: op zoek naar een mooie T6 bij een dealer in de buurt en 6+ maanden garantie. Succes met de zoektocht! P.S. als je een flamingo red XC/V70 T6 2012+ tegenkomt met adaptive cruise control, standkachel, schuifdak, premium audio, inscription of summun dan mag je mij een berichtje sturen.
Volvo V70T6 MY12 Geartronic Polestar.
rpsiderius
1st Gear member
Berichten: 47
Lid geworden op: 04.03.2016 - 18:28

Beste volvo rijders,

Heb zelf sinds een maand een v60 t6 2012 dat twijfelen bij weinig gas merk ik ook in de automaat. Em dat met net 100.000km op de teller. Wellicht een eigenschap waar weinig aan te doen is?? Merk bijvoorbeeld ook als de auto bijna tot stilstand komt bij het afremmen en ik dan weer gas geef zit er een soort vertraging. De toeren lopen op en dan een lichte bonk alsof de haldex dan inschakelt. Heerlijke auto verder.
Gebruikersavatar
OGA244
8th Gear member
Berichten: 12278
Lid geworden op: 21.03.2011 - 21:54
Locatie: Skåne

Een xc70/136 T5 bestaat niet als handbak, de 2.5T XC70/295 wel
Gebruikersavatar
diesel01
8th Gear member
Berichten: 19847
Lid geworden op: 22.05.2009 - 14:27

V90 D5 AWD Inscription Polestar.
V70 D4 8GT Inscription/XC60 D5 Summum AWD GT fourC Polestar/V70 D5 GT sports edition/S60 2.4d/Opel Corsa1.1/V40 1.9D/V40 1.8 lpi/xedos 6 2.0 V6/626 2.0 coupe/Uno 1.1[/s][/s]
Gebruikersavatar
Edwin
5th Gear member
Berichten: 1859
Lid geworden op: 09.02.2005 - 08:16
Locatie: Gelderland

Hmm, dat vertragen herken ik dan weer niet.
Hij hangt eigenlijk als hitsige piranha aan het gas?
Kan misschien aan de tuning liggen. Ik weet niet of de Polestar tuning ook de bak verandert?

Wat ik wel merk, bijvoorbeeld op de snelweg als ik snel weg wil speren ik juist níet moet planken maar iets van halfgas moet geven. Dan trekt ie als een speer. Bij volgas komt er eerst een dubbele kickdown en een hoop drama en pas daarna voorwaartse g-krachten.
M.a.w. in het begin moest ik eerste leren op koppel te accelereren en precies juist te leren schakelen met het gaspedaal.
Heb de volgas eigenlijk nog nooit in de handmatige schakelstand gebruikt.

Gr. Edwin.
V70 T6 Summum
C70 T5 Summum


Volvo 66 DL 1.1
Volvo 340 GL 1.7
Volvo 460 1.8 Luxury-line
Volvo 854 10V
Volvo 855 T-5
Volvo V40 2.0
Volvo V70 T5
Volvo V70 T6 Summum Polestar+
Volvo C70 T5 Summum Dynaudio + 2x woofer Crisp & LOUD!
Jan-WillemK
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22.12.2019 - 14:56

Bedankt voor de reacties! Leuk!

Die advertentie heb ik gezien, precies de reden waarom een T6 in beeld is gekomen haha
Zoekend naar de 1e Volvo 😊
rpsiderius
1st Gear member
Berichten: 47
Lid geworden op: 04.03.2016 - 18:28

Het twijfelen is alleen in de normale stand als de bak in de s staat heb ik er geen laat van. Voelt alsof er teveel geknepen wordt om rustig te rijden waardoor de automaat sofware in de war raakt.
Jan-WillemK
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22.12.2019 - 14:56

rpsiderius schreef: 24.12.2019 - 13:01 Het twijfelen is alleen in de normale stand als de bak in de s staat heb ik er geen laat van. Voelt alsof er teveel geknepen wordt om rustig te rijden waardoor de automaat sofware in de war raakt.
Gas erop dus!
Zoekend naar de 1e Volvo 😊
rpsiderius
1st Gear member
Berichten: 47
Lid geworden op: 04.03.2016 - 18:28

Haha zou je zeggen alleen die 1 op 5 wordt dan wel zwaar hoor 😁
Gebruikersavatar
Edwin
5th Gear member
Berichten: 1859
Lid geworden op: 09.02.2005 - 08:16
Locatie: Gelderland

rpsiderius schreef: 25.12.2019 - 17:22 Haha zou je zeggen alleen die 1 op 5 wordt dan wel zwaar hoor 😁
Ach, het is een hobby hè... En hobbies kosten geld!
Ik zit gemiddeld op 11,8/100 en dat vind ik zeer acceptabel tov het geboden plezier!

Gr. Edwin.
V70 T6 Summum
C70 T5 Summum


Volvo 66 DL 1.1
Volvo 340 GL 1.7
Volvo 460 1.8 Luxury-line
Volvo 854 10V
Volvo 855 T-5
Volvo V40 2.0
Volvo V70 T5
Volvo V70 T6 Summum Polestar+
Volvo C70 T5 Summum Dynaudio + 2x woofer Crisp & LOUD!
Jan-WillemK
Starter
Berichten: 7
Lid geworden op: 22.12.2019 - 14:56

Echt zuinig zal het nooit worden met zo’n machine natuurlijk 😊
Zoekend naar de 1e Volvo 😊
BuddyBiFuel
1st Gear member
Berichten: 36
Lid geworden op: 12.07.2013 - 22:35
Locatie: Noordoostpolder

nklaver schreef: 23.12.2019 - 22:10 Ik heb nu zo'n 1.5 jaar een T6. Gekocht met 172.000km en nu op 215.000km. Na aanschaf de automaat laten spoelen omdat die soms vreemd doet met opschakelen. Spoelen heeft helaas niets geholpen.
Als je met heel weinig gas versneld dan twijfelt de automaat bij opschakelen. Je merkt dan dat ondanks een vaste stand van het gaspedaal, er ontkoppelt wordt, de toeren vallen heel langzaam 100/150 tpm terug en lopen dan weer op. Dat herhaalt zich dan nog 1 of twee keer dan merkt je dat er pas echt geschakeld wordt. Als je met iets meer gas versneld dan is er geen probleem. Met een warme motor komt het ook minder vaak voor. Ik gooi het op slijtage van de automaat of koppelomvormer en als het erger wordt dan maar naar een specialist.
Bij aanschaf de auto zelf aan vida gehangen en de storingen uitgelezen. Daaruit kwam dat de standkachel een storing gaf, deze is later onder garantie vervangen door een onruiil exemplaar. De DAB+ tuner deed het ook niet, deze is ook vervangen door een ruilexemplaar. Daarna langs geweest bij Dennis van Volvoservice in Elst voor het spoelen van de automaat. Die heeft mij gewezen op de rubbers van de achterwiel ophanging. Deze daarna bij de verkoper nog laten ververvangen. Was volgens de verkoper niet nodig maar als ik 200 euro zou bijbetalen wou deze ze wel vervangen.
Tot nu toe valt het qua kosten nog mee met de T6. De volgende beurt zal volgens de servicecalculator op volvocars.nl wel een dure worden. De 240.000km beurt is er een van ongeveer 1400 euro!
Dus ik zou zeggen: beter een T6 met 250k die aantoonbaar de correcte beurten heeft gehad dan een van 220k.

Wat mij opvalt is dat mijn huidige T6 bij een koude start wel veel meer rookt dan mijn vorige T4. Geen idee hoe dat komt. Je moet ook een beetje geluk hebben denk ik dan. Ik had de T4 nieuw gekocht, altijd netjes onderhouden en met 200k ingeruild op de T6. Van de nieuwe eigenaar nog een bericht gehad dat hij pech had met de auto en de auto soms enorm rookte en de dealer het niet opgelost kreeg. Helaas niet meer gehoord of het opgelost is nu.

Voor de betrouwbaarheid zou ik de T5 dus niet boven de T6 verkiezen. De T5 kan met een handbak, de T6 is altijd automaat. Voor het verbruik hoef je het ook niet te laten. T6 is niet veel dorstiger dan de T5. Ik gebruik ongeveer 11ltr per 100km en dat is inclusief 5000km met de caravan. T4 deed bij mij 9 ltr/100km.
Prestaties zijn hoogstaand. Zelfs met de caravan meestal als eerste weg bij het verkeerslicht. Genoeg golfjes met een 1.6 die dan hoopval naast je staan met er met wegrijden niet aan voorbij komen. Pas als ik van het gas af ga komen ze er voorbij. Haha, lachen als je dan bij het volgende verkeerslicht een vriendelijke groet/waardering van de andere bestuurder krijgt.

Ik zou zeggen: op zoek naar een mooie T6 bij een dealer in de buurt en 6+ maanden garantie. Succes met de zoektocht! P.S. als je een flamingo red XC/V70 T6 2012+ tegenkomt met adaptive cruise control, standkachel, schuifdak, premium audio, inscription of summun dan mag je mij een berichtje sturen.
Heb je ook enig idee waarom die 240.000km beurt zo duur is ? Wat moet er dan allemaal gebeuren volgens de servicecalculator ?
Ik heb sind eind september 2019 een XC70 T6 AWD op lpg met chiptune en die stond toen op 182.000 km en inmiddels al op 202.000 km..... dus in dit tempo ben ik eind dit jaar al aan die beurt toe.
Hij heeft net deze week zijn 200.000 km beurt gehad en daar was ik met een €550,-- klaar.
Om nog even op de andere opmerkingen in dit verhaal te reageren: Heerlijke auto, veel power, en op lpg ook nog goed betaalbaar per kilometer :-)
Heb het één en ander aangepast en toegevoegd aan de T6 zoals de XC sideskirts, een nieuwe voorruit, LED verlichting in de koplampen, de modules van Volvo Sweden voor de achterlichten en de kofferklepsluiting, en zo nog een paar kleine dingetjes waaronder het hondenrek.
Volvo V70 Bi Fuel van 2000 met 555.555 km op de klok, verkocht per 14-10-2017
Vanaf 07-10-2017 trotse bezitter van een XC70 D5 AWD van 2007 met 267.000 op de teller
De XC70 D5 AWD 29-09-2019 ingeruild voor een USA import XC70 T6 AWD van 2009 met 182.000 op de teller
nklaver
3rd Gear member
Berichten: 255
Lid geworden op: 14.05.2011 - 10:26
Locatie: Nieuwegein
Contacteer:

Nee, geen idee. Misschien die multiriem?
Volvo V70T6 MY12 Geartronic Polestar.
Hans V60 T6
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 15.08.2021 - 16:14

rpsiderius schreef: 23.12.2019 - 23:56 Beste volvo rijders,

Heb zelf sinds een maand een v60 t6 2012 dat twijfelen bij weinig gas merk ik ook in de automaat. Em dat met net 100.000km op de teller. Wellicht een eigenschap waar weinig aan te doen is?? Merk bijvoorbeeld ook als de auto bijna tot stilstand komt bij het afremmen en ik dan weer gas geef zit er een soort vertraging. De toeren lopen op en dan een lichte bonk alsof de haldex dan inschakelt. Heerlijke auto verder.
Hallo, sinds augustus 2021 2011 met 193k een T6 die exact hetzelfde probleem heeft zoals hierboven is omschreven, nu 202k. Automaat is opnieuw ingesteld, geflushed met mpm high torc olie en weer verwijderd en nu zelfs is het brein vervangen en olie vervangen voor JWS3309 minerale olie door de mannen in Renswoude. Er zit geen speling op de aandrijf as/cardan en ook geen defecte rubbers van motor steun.
Het probleem is nog niet verholpen wat kan dit nog wezen, garantie loopt af binnenkort.
Alle info is welkom.
Plaats reactie

Terug naar “V70/XC70 vanaf MY2008”