400 banen in gevaar bij Volvo Trucks in Oostakker!

In de rubriek praat je over Volvo bedrijfswagens.
Plaats reactie
DavidV50BE
1st Gear member
Berichten: 47
Lid geworden op: 15.06.2008 - 22:53
Locatie: Wachtebeke

De Zweedse vrachtwagenbouwer Volvo Trucks vermindert zijn capaciteit. In Gent zijn 400 tijdelijke banen bedreigd. Tegen eind dit jaar sluit de nachtploeg.

Bij de stopzetting van de tijdelijke nachtploeg en het aanpassen van het productievolume van de lijn voor middelzware vrachtwagens, zijn 400 arbeiders en bedienden betrokken. Een deel daarvan zal elders ingezet worden. "Van de mensen van de nachtploeg kunnen er naar een gewone ploeg verplaatst worden. De contracten van een aantal interims en tijdelijke krachten zullen stopgezet worden", legt Vera Bostijn van Volvo Trucks uit. Ook de productie van middelzware vrachtwagens wordt "in lijn gebracht met de huidige marktbehoefte", en ook daar zullen een aantal verschuivingen plaatsvinden. Maar hoeveel mensen effectief ontslagen worden, moet nog besproken worden.

Nachtploegen
Door de teruglopende vraag wil Volvo Trucks in totaal 1.400 banen schrappen in Gent en de Zweedse vestigingen van Goteborg en Umea. De directie gaat daarover onderhandelingen met de bonden beginnen. Er komt ook een kostenreductieplan om te anticiperen op de dalende vraag en de stijgende grondstofkosten. De voorbije jaren krikte Volvo Trucks de capaciteit geleidelijk op om te voldoen aan de stijgende vraag. Er werden onder meer nachtploegen in het leven geroepen, ook in Gent.

Financiële onrust
Volvo Trucks zegt dat de negatieve marktomstandigheden werden geaccentueerd door de onrust op de financiële markten, met financiële onrust en kredietbeperkingen tot gevolg. "De klanten zijn terughoudender in de vervanging van voertuigen en sommigen krijgen geen leningen om nieuwe vrachtwagens te financieren", aldus Volvo Trucks.

Normaal niveau
Met de vermindering van de capaciteit komt het productieniveau weer op normaal niveau. In Gent zijn 400 tijdelijken betrokken en de tijdelijke nachtploeg zal tegen eind dit jaar sluiten. Sociale onderhandelingen zijn volgens Patrick Mertens van de socialistische vakbond niet nodig omdat er bij het oprichten van de ploeg al duidelijke afspraken waren gemaakt. In Goteborg zal de avondploeg worden verminderd, waardoor 610 banen worden bedreigd. In Umea staan 370 banen op de tocht. Een kostenbesparingsplan zal worden doorgevoerd, aldus nog de Zweedse vrachtwagenbouwer.
VOLVO V50 1.6D BJ.2006 TOP LINE + RTI + Chiptuning
Gebruikersavatar
Autogek
5th Gear member
Berichten: 1322
Lid geworden op: 30.12.2007 - 12:29
Locatie: De Lutte
Contacteer:

Oei dat is wel heel triest! Ik hoop het beste ervan.
Edwin.

S40 - V40 - S40 -XC90 - XC70 - XC90 - V70 - XC60 - V40 ex Volvo's

Xc60 R design D4 AWD Wit, luxery winterline - pack connect.. enz..
Plaats reactie

Terug naar “Informatie over Volvo op het werk”