Pagina 4 van 5

Het grote keuken topic

Geplaatst: 23.09.2023 - 21:50
door Msuidgeest
Zuurkool en spek ... In Nederland "hoor je dat in de winter te eten". Doen wij dan ook regelmatig, inclusief een vette en o zo slechte Unoxworst.

En met in het midden op je bord een kuiltje sjuu. Kan niet wachten tot de winter voor zuurkool.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 24.09.2023 - 00:18
door JeroenSpock
Daar hoeft het toch helemaal geen winter voor te zijn?

Het grote keuken topic

Geplaatst: 24.09.2023 - 12:31
door Bover
Aligot kaas uit onze streek de Auvergne. Simpel gerecht en snel klaar ....

Aardappelpuree gemengd met verse tomaatjes en kaas, room, boter en goed knoflook en estragon kruid dat zoet een beetje af, en dat is alles! Zodra kaas begint te lopen, is het klaar om opgediend te worden, en dat ga je ook doen, want het vult echt! Smakelijk
O ja....neem er een heerlijke witte wijn bij en een zoete witte wijn geeft soms de kaas smaak in de mond een extra dimensie

Het grote keuken topic

Geplaatst: 24.09.2023 - 12:35
door Urbexpeditie
En dan een foto van internet erbij zetten?
Had eerder verwacht een eigen gemaakt resultaat te zien...
Overigens, volgens mij is een Truffade gemaakt met schijfjes aardappel. Maar ik kan het mis hebben. (zoals op de foto)
Dat het vult geloof ik wel. Aardappelpuree... dat vult als een malle.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 24.09.2023 - 13:35
door Msuidgeest
JeroenSpock schreef: 24.09.2023 - 00:18 Daar hoeft het toch helemaal geen winter voor te zijn?
In principe niet maar we zijn er zo wel mee opgevoed. En omdat de kinderen vinden dat ik autistisch ben eten we zuurkool in de koude maanden van het jaar.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 24.09.2023 - 14:59
door Urbexpeditie
Hier kan je het hele jaar zuurkool eten. Sommar en vinter.
Twee weken geleden nog gegeten.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 24.09.2023 - 16:36
door Bover
Aan Urb zijn verwachting life van het aardappel en kaas gerecht gerecht kan ik helaas nu niet voldoen. Vorige week met bezoek gegeten.

Wèl vandaag een van onze pompoenen vermalen tot pompoensoep en dan met de volgende ingrediënten
bouillion Kombu zeewier, drie uien, knoflook, zout en twee Shiitake paddenstoelen en natuurlijk de 'Potiron' oftewel de Pompoen uit eigen tuin vanzelfsprekend.

Inmiddels is de soep geproefd en goedgekeurd ook voor de dakwerkers morgen....
( de zeewier en Shiitakze geeft echt een boost in de energie .)

Het grote keuken topic

Geplaatst: 27.09.2023 - 14:51
door fredhead
Urbexpeditie schreef: 23.09.2023 - 15:52
fredhead schreef: 17.09.2023 - 21:30 Ga ik hier van de week eens proberen.
Hebben hier een pan die flink aanbakt, kijken of dat dat over is.
En, nog uitgeprobeerd?
Hier de pannen gedaan en ze werken prima. Koekenpan bakt ook niet aan.
Is wat later geworden maar de pan staat in de oven :)

Zo nog een vers brood bakken en dat is dan ook direct het culinaire hoogstandje van deze dag.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 27.09.2023 - 15:08
door Urbexpeditie
Ik ben benieuwd.
Zou wel schelen als het probleem opgelost is. Bakt het niet meer aan.
🤞🏻

Het grote keuken topic

Geplaatst: 27.09.2023 - 15:38
door fredhead
Slechter kan het in ieder geval niet worden.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 27.09.2023 - 15:54
door Urbexpeditie
fredhead schreef: 27.09.2023 - 14:51 Zo nog een vers brood bakken en dat is dan ook direct het culinaire hoogstandje van deze dag.
Mocht je eens tijd en zin hebben dan kan ik je een pannen brood aanraden.
Behalve dat het lekker smaakt ziet het er ook leuk uit.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 27.09.2023 - 16:06
door fredhead
Zal het eens opzoeken, we beginnen langzaam naar de tijd van het jaar te gaan dat er iets meer tijd vrij komt.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 28.09.2023 - 19:38
door steven.vuylsteke
Vandaag nog eens een lasagna gemaakt en deze voor een heerlijke smaak in de kamado gegaard. Jammie, authentieke smaak zoals ze zeggen.
Ik dacht er ook eens 'bompa's appeltaart' in te maken, maar door het missen van boter en eieren thuis en wat te vervangen met olie was het geen geslaagd succes. Ook de temperatuur langs onder was nog te hard, dus die kon wel als een frisbee weggeworpen worden :D volgende keer een nieuwe poging

Het grote keuken topic

Geplaatst: 29.09.2023 - 16:51
door JJG
Als je echt kwaliteit wilt moet je gaan voor Demeyere pannen.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 30.09.2023 - 19:37
door fredhead
Hier ook een avondje lasagne, als het er een beetje geslaagd uit ziet zal ik er vandaag of morgen nog een foto van plaatsen.
Verse groenten en in het geval hier vegetarisch gehakt erin.
Is een van de gerechten waar mijn vriendin het geduld niet voor heeft en mijn "specialiteit" is geworden :lol:

Het grote keuken topic

Geplaatst: 30.09.2023 - 19:48
door Urbexpeditie
Klinkt lekker.
Recept mag je altijd plaatsen. Ben verzot op lasagne

Het grote keuken topic

Geplaatst: 30.09.2023 - 20:06
door steven.vuylsteke
JJG schreef: 29.09.2023 - 16:51 Als je echt kwaliteit wilt moet je gaan voor Demeyere pannen.
ja zo heb ik er eentje staan. goed spul, maar zoals ik beschreef op de kookpot is een scherpe ring ontstaan op de bodem ik weet niet waar ik het aan moet toeschrijven.

vandaag echter nieuwe poging op bompa's appeltaart met appelen uit onze tuin. Dit keer met de juiste ingredienten en zo de kamado in. Temperatuur goed in de gaten gehouden en het resultaat smaakt heerlijk. wel weer vergeten die symbolische foto erbij te trekken.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 30.09.2023 - 20:24
door Urbexpeditie
Haha, wat toevallig
Ik schuif nu net deze er in 😂

Screenshot_20230930_202323_Gallery.jpg

Het grote keuken topic

Geplaatst: 30.09.2023 - 20:32
door fredhead
Urbexpeditie schreef: 30.09.2023 - 19:48 Klinkt lekker.
Recept mag je altijd plaatsen. Ben verzot op lasagne
Op zich niet heel ingewikkeld.
Prei, knoflook, paprika, courgette als groentes.
Gehakt erin, tomatensaus en met peper en kruiden op smaak brengen.

Zelf gemaakte bechamelsaus tussen alle lagen en bovenop en met strooikaas een krokant laagje om het af te maken.
Vandaag voor de afwisselingen paar tomaten in schijfjes gesneden en bovenop gelegd.

Het grote keuken topic

Geplaatst: 30.09.2023 - 20:35
door Urbexpeditie
Oooowww... dat ziet er goed uit hoor.
Zou zo aanschuiven.