V40 lichtschakelaar

In dit hoofstuk alleen handleidingen. Van een kopie van het instructieboekje tot een fotoreportage.
Elke bericht svp beginnen met de typeaanduiding.
Hier geen prijsvergelijkingen met de dealerprijzen. Je mag wel melden wat je zelf hebt uitgegeven.
Dit topic sluit automatisch. Heb je vragen over het getoonde, meldt je per PB bij de plaatser van de betreffende handleiding. Ook vindplaatsen van onderdelen komen in deze rubriek.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
v40fan
6th Gear member
Berichten: 3229
Lid geworden op: 20.07.2006 - 09:19
Locatie: 't onovertroffen Brabantse land

Dit karweitje kun je gemakkelijk zelf!
De verlichting achter de knopjes van de lichtschakelaar van een S40/V40 vervangen doe je zelf in een kwartiertje en het hoeft ook nog bijna niets te kosten.

Vaak merk je het pas als de laatste van de drie lampjes de geest heeft gegeven want dan wordt het pas een soort "donker gat" waarin nog maar één groen lampje (van de lichtschakelaar zelf) brandt....

De lampjes (partnr. 30618290) koop je bij de Volvo-dealer voor slechts 2,45 (excl BTW) per stuk, dus voor de kosten hoef je het niet te laten.

Ga bij het vervangen van de achtergrondverlichting alsvolgt te werk.

1. Verwijder de twee kruiskopschroeven waarmee de lichtschakelaar in het dashboard is vastgezet.

2. Verwijder het gehele blok waarin zich zowel de lichtschakelaar als de linker ventilatieopening bevinden door de onderkant naar voren te trekken (aan de bovenzijde is dit blok namelijk "ingehaakt") Een stukje van het luchtkanaal komt met de unit mee.

3. Druk het borgingspalletje in en trek de groene connector dan los van de lichtschakelaar.

4. verwijder de (één tot maximaal drie) kleine bajonetfittinkjes (daarvoor zit er zit een gleufje in) met een schroevendraaiertje uit de achterkant van de lichtschakelaar en monteer de nieuwe er vervolgens op dezelfde manier weer in.

5. Steek de groene connector weer op de schakelaar (dit kan door vorm ervan maar op één manier).

6. controleer de werking van de verlichting en let terloops ook even op de positie van de nok waarmee de unit aan de bovenkant in het dashboard moet worden ingehaakt.

7. Breng de lichtschakelaar en het luchtkanaal weer op hun plaats. Eerst aan de bovenkant de nok inhaken, zorg ervoor dat de unit rondom perfect in het dashboard aansluit.

8. Breng de twee kruiskopschroeven weer aan en Klaar is Kees! =D>
met vriendelijke groet tekent, V40fan
My other car weights over 100 kg less then half my Volvo and has no radio, no airbag(s), no roofrail not even a roof....but it has 50 hp extra!

Mein anderes fahrzeug wiegt mehr als 100 kg weniger als die hälfte meiner Volvo und hat kein radio, kein airbag(s), kein dachträger und sogar kein dach....Aber es verfügt gerade über 50 zusatzliche PS!
Plaats reactie

Terug naar “Handleidingen + gereedschapstips”