turbo fluit behoorlijk bij koude start en versnellingsbak spoelen

Plaats reactie
Tomvtzand
1st Gear member
Berichten: 12
Lid geworden op: 12.04.2022 - 22:43

Dag allen,

Wat is jullie advies als de turbo van mijn 2.5t wel heel hard fluit als je wegrijdt bij een koude start. Als de motor op temperatuur is merk je er veel minder van lijkt het. De auto is uit 2005 dus het zou niet gek zijn als er wat nodig is aan de turbo. Nu zie ik online wel dat die dingen te reviseren zijn, maar uiteraard zijn er ook nieuwe te leveren. Wellicht heeft iemand ervaring met dit probleem dan hoor ik graag wat wel of niet werkt.

Daarnaast hebben we de auto gekocht met bijna 190K op de teller en hebben we geen idee wanneer de versnellingsbak (automaat) ooit nieuwe olie heeft gehad. We hebben er geen problemen mee, maar het wordt wel overal geadviseerd lees ik. Heeft iemand ervaring in de omgeving Deventer/Zwolle waar je dat goed kan laten doen? Ongetwijfeld bij de Volvo-dealer, maar dat is vaak ook de duurste plek. Ik hoor graag jullie ervaringen.

Groeten,

Tom
HGV
2nd Gear member
Berichten: 67
Lid geworden op: 12.01.2019 - 13:47

Goedemiddag Tom, de volvodealer kan dit vaak niet, je moet een transmissie specialist of volvospecialist hebben. Zelf heb ik dit bij Volvoservice laten doen. Dit is bij Nijmegen in de buurt en deze mensen zijn echt helemaal volvo minded! Wat betreft je Turbo, deze zal in de toekomst wel de geest gaan geven, maar met een koude motor de auto flink in de toeren trekken is sowieso niet goed voor de turbo en het blok.
Rustig de motor opwarmen en daarna kan je wel het vermogen aanspreken, maar vroeg op het gas zorgt voor meer slijtage.

Veel plezier van de auto!
Volvo XC90 summum (MY 2008)
Plaats reactie

Terug naar “XC90 Classic t/m MY 2014”